Biografie

_t4c7718-2Als dochter van Nederlandse professionele musici groeide Laura op in Duitsland. Al op vierjarige leeftijd was ze vuur en vlam voor de viool en kreeg ze les van haar vader, violist Radboud Oomens.

Acht jaar later werd zij leerlinge van Herman Krebbers, bij wie ze tot aan haar toelating voor het conservatorium les kreeg.

Haar studie vervolgde Laura in Berlijn aan de UdK bij Uwe-Martin Haiberg, waar ze in 2003 haar “Diplom” behaalde met een 9 en ze sloot haar studie cum laude af met een Master of Music Performance in Londen bij David Takeno.

Vanaf 2002 tot 2007 was Laura remplaçant in verschillende gerenommeerde Duitse orkesten, zoals het Deutsche Sinfonie Orchester Berlin, het Rundfunk Sinfonieorchester Berlin en het NDR Sinfonieorchester Hamburg, maar ook in kleinere ensembles als de Kammerakademie Potsdam en het Scottish Chamber Orchestra.

Van 2007 tot 2010 was Laura als eerste violiste verbonden aan het Residentie Orkest Den Haag, in het laatste jaar als tweede concertmeester.

In 2009 richtte ze samen met een Duitse compagnon het Unison Chamber Music Festival te Sangerhausen op, dat twee prachtige edities heeft mogen beleven.

De liefde voor de kamermuziek hebben Laura onder meer naar IMS Prussia Cove, het Gaia Music Festival en op diverse festivals in Nederland gebracht.

Van 2012 tot 2016 maakte Laura deel uit van het Vespucci Kwartet, dat in 2015 zijn eerste CD uitbracht.

Lesgeven en kamermuziek ensembles coachen behoort voor Laura tot een van de leukste taken die er zijn. Gevorderde amateurs en aankomende professionals inspireren haar tijdens het lesgeven, waardoor ze haar eigen kennis en ervaring kan delen en ook verder ontwikkelen.

Sinds 2012 is Laura lid van het Nederlands Kamerorkest. Ook is ze af en toe te gast als aanvoerder en concertmeester bij andere orkesten en ensembles.

Met pianiste Olivia Canolle geeft ze incidenteel recitals in Nederland en Engeland. Haar eigen serie “Close–up Classics” verzorgd concerten in wisselende bezettingen op verrassende locaties.

Bij de gloednieuwe kamermuziek serie “Hendrick de Keyser Concerten” van Vereniging Hendrick de Keyser, die in 2017 van start gaat, is Laura de artistiek leider.

De viool die Laura met veel liefde en plezier bespeelt is een Joseph Gagliano uit 1779, die haar ter beschikking is gesteld door het nationaal Muziekinstrumenten Fonds.